ZÁRSZÓ
az elektronikus kiadáshoz.


  Először is engedtessék meg a szerzők bemutatása, mely, igencsak röviden, alább következik.

 

Szerzők:
           

  Czuczor Gergely, a MTA rendes tagja, (adatok a wikipédiából)
 Fogarasi János,   a MTA rendes tagja (adatok a wikipédiából).

Másodsorban néhány magyarázó és segítő mondatok.

Jelen elektronikus kiadás mankó szeretne lenni, hogy az érdeklődők megkaphassák, megérezhessék azt az irányt, amely irányban a MTA tudós tagjai, szabadságharczunk eltiprását követő idegen hatalmi elnyomás eluralkodását megelőzően, ezen intézményben gondolkoztak és dolgoztak.

Jelen kiadás kisérleti jellegű és az alábbi gyermekbetegségeket viseli magán:

A szótár oldalait böngészve kényelmi szolgáltatásként nyújtatik a következő: csak szóczikre kívánván keresni a keresett szó elé közvetlenül egy csillag adattatik meg, így elindítván a böngésző saját keresőfunkcióját, az csak a megadott szórészlettel kezdődő szóczikkeket jeleníti meg.

A szótárhoz 2011 nyarán készült el egy önálló keresőmotor, amellyel az egész szórárban könnyen és gyorsan lehet keresni. Webcíme: http://www.osnyelv.hu/czuczor/keres.php.

A szótár bevezetőjében található ELŐSZÓ a magyar nyelv alulról történő szerves építkezését mutatja be. A teljes anyag külön is hozzáférhető, kívánság szerint saját gépre letölthető és kinyomtatható innen.

Harmadsorban érdeklődők számára a világhálóról letölthetők és elolvasásra ajánlottak a gyökrendszerre épülő nyelvekhez kapcsolódó alábbi forrásmunkák: a gyökökben a hangok szemléletesek és alapvetően geometriai jelentést hordoznak (Balla Z.); a gyökökbe a hangok alapvetően hangutánzás alapján kerültek és kerülnek be (Virág K.); hogyan állapítható meg valamely szóról annak gyökrendszerből való származottsága (Mellár M.); gyökrendszerre épülő magyar szó- és mondattan (Varga A.).

Megjegyés: Az anyagok fenti szövegre való kattintással a saját számítógépre letölthetők.

A világhálón további forrásmunkák érhetők el az Ősfogalmak honlapon.

Végezetül a jogoknak figyelembe hívása. Ez a következő:

  Forrás: http://osnyelv.hu/czuczor/