Hírek ...

Egyiptomi örökségünk

Árgyusi Imre: A Sólyom országa (Magánkiadás, 2008.)

Egyiptom a Fény országa, hiszen Ré, a Nap, a Hórusz Sólyom és az általa megjelenített erők azok, amelyek Egyiptom vallási életét és a fáraók uralmát végigkísérik. Érdeklődésünkre tarthat számot az egyiptomi hatalmi rend, ahol a trónörökös neve Arpad, a hadsereg parancsnoka Hor Aha (Horka), és uralkodóinak színei - akár az Árpád-háznak - a vörös és az ezüst.

A fáraó uralmát az Égi Sólyom szentesíti - akárcsak a Turul-dinasztia hatalmát, amely Sólyomtól származó uralkodóház - és ez az egyik vonulat, ami miatt érdemes Egyiptom gondolatvilágával bővebben megismerkednünk.

Érdeklődésünkre tarthat számot az egyiptomi hatalmi rend, ahol a trónörökös neve Arpad, a hadsereg parancsnoka Hor Aha (Horka), és uralkodóinak színei - akár az Árpád-háznak - a vörös és az ezüst.

Más megközelítésben: Egyiptom Ízisz országa - Magyarország Szűz Mária országa. Egyiptom uralkodóit Ízisz, a Nagy Anya ülteti trónra - a magyar királyokat az Ég Királynőjének (Boldogasszony, Szűz Mária) Koronájával koronázták. Ízisz, karján a gyermek Hórusszal, Szűz Mária ábrázolásának előképe.


Egyiptomból ered a kenyérrel és borral való áldozás a meghaló és feltámadó Isten tiszteletére, ez Ozirisz misztériuma, amely Jézus történetében él tovább.

A könyv az egyiptomi hagyománnyal való magyar kapcsolat lehetőségére kívánja felhívni a figyelmet, bár a felvetés szokatlan a témát nem ismerők számára. Ha nem is bizonyítható egyelőre a vérségi rokonság, a jelképek, a szimbólumok, a nyelvi kifejezések és jelentésük sok esetben meglepő hasonlóságot mutatnak.

Könyv: Árgyusi Imre: A Sólyom országa. 2008.dec.03.
<vissza<