ROVÁS-JAVAS kártyákkal

Részlet Temesvári Gabilla Kutul: "ROVÁS-JAVAS kártyákkal" c. könyvéből

. . . . . . 

 
 Fonetikai megfelelője: a
A.ANYA

JELENTÉSE:

ŐSANYA. A keletkezés. A kikelet, a tavasz. A születés, az elindulás. A magyarok ős Istenanyja, a NAPBAÖLTÖZÖTT BOLDOGASSZONY. Az alkotóerő, az akarat, ajándékok, adományok. Az "aha" igenlés. Női lap. Az "Ana" azt jelenti, amiből csak egy van. Az Egyetlen. Életében valami elkezdődik, valami születik. Talán egy gondolat, alkotóerő, vagy akarat születik a megújulásra, újrakezdésre, vagy új kapcsolat kialakulására. Vágjon bele. A legnagyobb utazás is egyetlen lépéssel kezdődik. Ajándékul a jó alvás adományát kaphatja. Értékelje! Alváskor a lélek megszabadul a testtől, képes társalogni a létezés más jelenéseivel, ebből megismerheti lsten óhaját, terveit önnel. így kaphat lehetőséget a fejlődésre. Elindulhat saját ajándékával az útján. Különleges az útja, okkult élményei lehetnek. Nincs egyedül.
 
 
Jelmondata: Ajándékozza szét kincseit, és fogadja el mások adományait!


Baloldal: Agresszivitás, akaratosság. Düh, harag.

Egészség: Figyeljen epéjére, májára. Óvja szeme világát. Tartsa fitten izmait. Hasznára lehet a hangterápia is. A hosszan rezegtetett AAAAA hang átrezegteti a mellkast, és a szívcsakrára hat. A szívcsakra fennhatósága alá tartozik a nyirok- és immunrendszer, és általános jó közérzetünkért felelős.

Jó időszak A régi magyar Kikelet hava, a március, és az alkonyati órák.

Segítő ásvány: Ametiszt. Megnyitja gondolatvilágunkat új ötletek felé. Hatással van a szellemi világgal való kapcsolatra. Jó az alvásra, szembetegségek ellen. Jó erősítő. Szerencsekő.

Segítő növény: A jó és rossz tudás fája, az Almafa. Egyen meg minden nap egy almát.

Segítő állat: Aranymadár, - a lelkiismeret - a világ szépen-szóló aranymadara.

Ősmagyar fiúnevek: Alpár (hős férfi), Atilla (atyuska), Ajtony (arany), Aba, Adorján

Ősmagyar leánynevek: Ajándék (Istennek örömet szerző), Ajnácska (nyilazó leány), Anikó (bájos, kedves), Alma
 
 

 

 
 Fonetikai megfelelője: á
Á.ÁLDÁS

JELENTÉSE:

Áldás, áldott állapot. Álomlátás. Áradás. Átalakulás.
 
Az áldás szó eredete szerint átok-oldást jelentett. Valami fogta, visszatartotta, hátráltatta. Ennek vége. A probléma megoldódik, áldás kísérj, de csak akkor, ha ezzel másnak nem okoz hátrányt. A más nemcsak ember lehet, bármi a körülötte lévő természetben. Az áldó szó pedig az adó-> ádó, jót ádó, azaz áldó szókat rejti. Adjon, ádjon, árasszon jót, és áldás kíséri tetteit. Szerencsés lesz minden ügyben. Az álom a lélek nyelve. Az álomlátás útmutatást nyújthat problémáira. Elalvás előtt gondolja át, mi foglalkoztatja, majd lazítson, relaxáljon.
 
 
Jelmondata: Tekints áldottnak minden pillanatot.


Baloldal: Elárvultnak érezheti magát. A jel értelmében kitérőre kényszerülhet. Túláradó érzelmek.

Egészség: Álmatlanságban szenvedhet. Egy pohár meleg tejben egy kanál nyi méz lefekvés előtt jó hatású lehet. Relaxáljon, lazítson.

Jó időszak: a régi magyar Áldás hava, a július.

Segítő ásvány: Azurit, az öngyógyító központra hat, javítja a koncentrációt.

Segítő növény: Áfonya (vérnyomáscsökkentő), árpa.

Segítő állat: Denevér. A kínai néphit halhatatlannak tartja, neve "szerencsét" jelent. Az öt áldást jelentő denevér: a szerencse, az egészség, az erényesség, a béke és a hoszszú élet. Betegség előrejelző, és bajel hárító állatnak is tartják.

Ősmagyar fiúnevek: Ákos (tüzes), Ádomás, Árpád, Álmos

Ősmagyar leánynevek: Áldáska, Árvácska, Ágic
 
 

 

 
 Fonetikai megfelelője: b
B.BÉL

JELENTÉSE:

Bensőség. Eb. Bél, belső. Belső hang. Befelé fordulás. Bőség. Bába. Bűbáj
 
Eljött az átgondolás, a befelé fordulás, a belső hangra figyelés ideje. Nem mindenki érti meg szellemi útját, de ha továbbhalad azon, a jutalma bőséges lehet, bűbájos társak, bensőséges kapcsolat.
A X-jel akadályt jelez, "keresztbe tehetnek" önnek, esetleg elzárást, elzárkózást jelent. Ilyenkor jót tesz végiggondolni, ki van a rácson kívül, és ki van belül. A rács akadályozhat, de védhet is. Különleges tehetsége van, hogy túljusson a bánaton.
A Nagyboldogasszony egyik lánya, BÁBA a vajúdók segítője. Segíthet önnek a lelki megszületésben. A Bába - a gyógyító papnő, jósnő - által végzett cselekményt nevezték babonának. Mára sajnos ez a szó is rosszízű lett
 
 
Baloldal: Elárvultnak érezheti magát. A jel értelmében kitérőre kényszerülhet. Túláradó érzelmek.

Baloldal: baljós .jelek. Magába roskadás.

Egészség: Beleivel lehet gond. Végezzen tisztítókúrát, táplálkozzék egészségesen.

Jó időszak: Amikor a Nap a Bikában van.'

Segítő ásvány: Borostyánkő. Ez a szerencsekő segíti életerejét, növeli önzetlenségét.

Segítő növény: Boróka. Illata segíti a tisztánlátást.

Segítő állat: A Bölcs Bagoly, a legmagasabb tudás szimbóluma. Alkímiai jel, mutatja az ajtót az ismeretlenbe éjszakai látomásokkal. Erősíti a belső látást. Szerencsés jel.

Ősmagyar fiúnevek: Bagamér (isteni béke), Baján (gazdag), Barna (a vigasztalás fia), Bars (párduc), Bendegúz, Bese, Bajka Ógrnagyat

Ősmagyar leánynevek: Baba (szép, csodálatos), Báj (kedves, bájos), Bíborka, Boglárka, Bolda (boldog), Boróka, Bogyó, Büvellő (bűvös kenőcsöt készítő)
 
 

 

 
 Fonetikai megfelelője: c
C.CELŐKE

JELENTÉSE:

Celőke, azaz nyílvessző.
Célzás. Irány. Út. Csúcs. Célba érés. Találat. Sors. Megnyilatkozás, nyilvánosság.
 
A nyilat nevezték celőkének. "cél-Iő-ke". Férfias jel. Utal az irányra, a célzásra, az egyenes Útra, a célba érésre, El találatra. Régen a nyilakat is használták jóslásra. Többféleképpen. Egy marék nyílvesszőt eldobtak, el vetettek, és a leesésük mikéntjéből olvasták ki a sorsot. Ez volt a sorsvetés. Másik esetben a résztvevők odaadták egy-egy nyílveszszejüket, és akiét kihúzták, ő volt a nyertes. Ez volt a sorshúzás. Megint más esetben egyforma nyilakat fogtak össze, csak az egyik volt törött. Aki ezt a rövidebb, csonka vesszőt húzta, "ő húzta a rövidebbet" . .
A varázsvessző, vagy "kereső nyíl" segített az elveszett dolgok megtalálásában. A közös legelőt, földeket nyilazással, illetve megjelölt nyilak segítségével osztották fel. Végül is a nyilat lsten végzethatározó eszközének tekintették.
Ez a lap a SORS lapja. Ihletet jelenthet, amelyik kilő elméjéből, mint a nyílvessző, és robog a célba. Ha követi, egyenesen a célra tör. Nem hallgat senkire. Meg kell valósítania sorsát, akkor él igazán. Az az igazi élete. Lehet, hogy nem könnyű, de sorsszerű. Nem kerülheti el a sorsát senki, legfeljebb késleltetheti. Inkább nézzen szembe a problémával, azután helyibe! Siker várja, de önfeláldozás árán. Útja valószínűleg magányos. Régen elveszett érték kerülhet elő. Talán valami ősi szakma, tudás, ami hirtelen felbukkan. Ha ezt a lapot húzta, érdemes szerencsejátékkal is próbálkoznia, persze csak mértékkel
 
 
A kreativitás és az ihlet az istenek ajándéka. Olyan erő, amely a tudatfelettin át hatol az Énbe, 'megnyilatkozik'Baloldal: önfejű, türelmetlen. Kerülje a "célzóvizet"!

Egészség: Vigyázzon a cukorral! A gyümölcsökből, és mézből elégítse ki édesség igényét.

Jó időszak: Amikor a Nap a Nyilasban van.

Segítő ásvány: Citrin. Ez a szerencsekő kiegyensúlyozottá teszi, önbizalmat ad. Általános erősítő.

Segítő növény: Citrom. Minden héten igyon meg egy pohár vízbe csavarva egy citrom levét.

Segítő állat: Cet. Megtanít a fülünkkel látni. Éneke bennünk átkódolódik. Hangbeavatás élményében lehet részünk.

Ősmagyar fiúnevek: Cikó, Cobor

Ősmagyar leánynevek: Cegőke, Cika, Cinke
 
 

 

 
 Fonetikai megfelelője: cs
CS.CSAPÁS

JELENTÉSE:

Csap. Csepül, csépel. Csapat, család. Csapda.
Lehet, hogy most sorsa csapja, csépeli, veri. De valamilyen csapat, barátok, vagy család menedéket nyújt. A családi tűzhely mellett gondoskodás, szeretet várja. így időt nyer átértékelni helyzetét, és kiutat találni a csapdából. A csapás utat is jelent. Ezt fogja megtalálni. Ehhez változtatni kell, újraépítkezni.
Kapcsolatai zárt közösségen belüliek. Csapatmunka való önnek
 
 
Egy kínai' bölcs mondta, hogy 'Nem tudjuk megakadályozni, hogy a gondok madara átrepüljön felettünk, de azt már igen, hogy fészket is rakjon a lelkünkön.'


Baloldal: Csomó, ami vitát jelent. Csúszás veszély. Túlcsordulás. Csata.

Egészség: Csontjaival lehet gondja.

Jó időszak: csütörtök

Segítő ásvány: Arany. Alacsony vérnyomás esetén viseljen aranygyűrűt a középső ujján.

Segítő növény: Csaba-íre. Sebgyógyító, belső vérzéscsillapító. Csaba királyfi a csatában megsérült, rajta is ez segített, új harcokra élesztette. Innen ered a neve.

Segítő állat: Csiga. A megfontolt haladás, a 'házas'-ság szimbóluma.

Ősmagyar fiúnevek: Csaba (a harmadik legkisebb fiú, az örökös), Csatár (harcos), Cseke (vívő), Csongor (vadászmadár), Csanád, Csege, Csobán

Ősmagyar leánynevek: Csilla (csillogó), Csillavér (csillag leánya), Csobilla, Csönge, Csilá
 
 

 

 
 Fonetikai megfelelője: d
D. DINGIR

JELENTÉSE:

TÜNDÉR.Más forrásokban a jel neve: DU, ősi isten. Sumér eredetű, jelentése más, illetve teljesség. Ebből ered a másállapot, az anya másolja magát, amikor egy 'másik' életet hoz létre. Ezt a 'másságot' tisztelhetjük!
Innen ered szent folyónk a DuNa neve, ami a női ősi teremtőerőt jelenti. A kelta népek törzsi anyját Danunak, Anunak említik. (Anyu?)
Ábrázolják még a jelet merőleges szárakkal, kereszt alakúnak. Ennek hermetikus definíciója: ahol két ellentétes erővonal metszi egymást, ott körforgás támad. Ez az örvény teremtette az anyagot. (Lásd a naprendszer)
Az ugyanakkora, de ellentétes erőhatás viszont kioltja egymást. A jel védőszimbólum.
Útját keresztezi valami. Vizsgálja át célját, a körülményeit. Biztos-e, hogy senkinek nincs ártalmára? Ha így van, a teremtőerő segítségével ragyogó sikereket érhet el, és másként kerül ki ebből a helyzetből.
Ha nem lát tisztán, képletesen az útkereszteződésnél, a kereszt alatt üljön le, tartson egy kis pihenőt. Majd türelmesen, óvatosan induljon tovább.

Az ősi nyelvben a -du- képző történést, folyamatot jelent. A dolgok történnek önnel, folynak ön körül
Baloldal: Önpusztító. Dühöngő vihar. A dübörgő zenét halkítsa le!

Egészég: Depressziós lehet. Ha nem tud belőle kimászni, kérjen segítséget! Ha a környezetében valaki depressziós, segítse! Ő sem tud ön nélkül kilábalni. Naponta gyakoroljon OM-mantrát.

Jó időszak: minden délben

Segítő ásvány: Dioptáz, segít elviselni a fokozott stresszt.

Segítő növény: Diófa, a magyarok szent fája. Minden porcikája gyógyhatású.

Segítő állat: Delfin. Érzékeny, játékos, a tiszta életöröm jele. Telepatikus kommunikációt, mintákat, ritmusokat tanulhat tőlük. Hallgasson delfin-hangokat kazettán.

Ősmagyar fiúnevek: Danub, Dengizik (déli szél), Délceg, Döme, Dés, Demjén (legyőző)

Ősmagyar leánynevek: Dalló, Dalma (daloló leány), Dele (egészséges, okos, szép), Delike (nimfa), Délibáb, Dersike
 
 
 
(C) Temesvári Gabilla Katul
<vissza<